NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 60173

NAŠ BANER

Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade
ponedeljak, 04 maj 2009 15:30
Proteklog vikenda, Beograd je bio domacin Prvenstva Srbije u karateu, za mladje uzrasne kategorije, tacnije kategorije poletaraca, pionira i nada (uzrast do 14 godina). Takmicenje se odrzavalo u Hali sportova na Novom Beogradu i trajalo je dva dana. Prvog dana na tatamiju su se našli takmicari u kategoriji nada, 12-14 godina, dok su u nedelju, nastupili poletarci i pioniri (deca do 12 godina). Buduci da su ove uzrasne kategorije, kategorije u kojima KK TIkvara vec godinama postiže dobre rezultate, ovo Prvenstvo je bilo veoma ozbiljno shvaceno u klubu. Rezultat nije izostao. Backopalanacki takmicari su ukupno osvojili 13 medalja, što ih je prema nezvanicnim podacima stavilo na prvo mesto po broju osvojenih medalja i još jednom potvrdilo klasu backopalanacke škole karatea. Treba još istaci podatak da je vecina medalja osvojena u apsolutnim nivoima, što znaci da su naši mladi takmicari zaista najbolji ili medju najboljima u državi. Takodje treba dodati, da je prilican broj njih bio poražen u borbama za medalje, što samo govori da su gotovo svi takmicari backopalanackog kluba, koji su se nasli u Beogradu, igrali vrlo zapažene uloge na takmicenju. Prvog dana, perjanica kluba, je sigurno bila Mladežic Bojana, koja vec drugu godinu za redom osvaja zlatnu medalju u svojoj kategoriji. U istoj kategoriji je i Tomic Mina osvojila bronzanu medalju, tako da smo tu imali dve takmicarke na pobednickom postolju. Jos jednu takvu situaciju smo imali i kod najstarijih decaka u apsolutnoj kategoriji gde je zlatnu medalju osvojio Marko Jovovic, dok je bronza pripala Stevanu Fodoru. Zlatne medalje je još osvojila i ženska ekipa u katama u sastavu Mladežic Bojana, Tomic Mina i Pilipovic Ivana; te Stevan Fodor i Petkovic Dragi u svojim kategorijama. Srebrnu medalju, takodje u apsolutnoj kategoriji u svom godištu, je osvojila i Vrška Elena, dok je naš jedini predstavnik u borbama na ovom takmicenju, Antolovic Igor, osvojio bronzanu medalju. Medaljom bronzanog sjaja se okitio i Nikola Milakovic.
Drugog dana takmicenja, u nedelju, na tatmi su izašli najmladji takmicari, buducnost srpskog karatea u svakom smislu te reci. Medju njima i takmicari KK TIkvare, koji su osvojili tri medalje, i to sve u apsolutnim nivoima, sto znaci da su zaista bili medju najboljima u konkurenciji svojih vršnjaka. Junaci drugog dana sto se tice našeg kluba su ,srebrni , Vucelja Strahinja, odnosno bronzane Šranka Kristina i Pjevac Danijela.
Strucni štab, koji je u Beogradu bio u punom sastavu, sa sva cetiri trenera, Gašicem, Nešicem, Radošem i Radjenovicem, je u potpunosti zadovoljan uradjenim, jer je još jednom prikazan kvalitet backopalanacke škole karatea, koji sada vec cetvrtu godinu za redom suvereno vlada srpskom karate scenom. Treba istaci i veliki broj roditelja i prijatelja kluba koji je ovaj vikend bodrio naše mlade takmicare u Beogradu, te i na taj nacin pokazao da je ova sredina u punom smislu te reci, sredina karate sporta.