NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 62879

NAŠ BANER

Reprezentacija Srbije otputovala u Pariz
utorak, 27 januar 2009 23:58
  Ovog, vikenda, 30.01-1.02., Pariz ce biti domacin Prvenstva Evrope za kadete i juniore u karateu. Ovo, najznacajnije takmicenje za takmicare uzrasta 14-18 godina, se odrzava po 36 put. No, ovoga puta, uz Evropski sampionat, bice i organizovan Evropski kup, za takmicare 18-21 godinu. Razlog za to lezi u tome sto su se od ovog Prvenstva, menjale uzrasne kategorije. Tako su sada kadeti, umesto ranije 16-18 godina, 14-16. A juniori, umesto do 21, sada su do 18. Ovom odlukom, jedan veliki deo takmicara je preskocilo juniorsku konkurenciju i odmah iz kadeta presao u seniore. Evropska karate federacija je stoga odlucila da za takmicare tih uzrasta, organizuje Evropski kup, za mladje seniore, tako da se on po prvi put sada organizuje, zajedno sa ovim vec 36 godina starim Evropskim Prvenstvom kadeta i juniora.
   Na ovom Prvenstvu naci ce se i Srbija, a kao clan nacionalnog tima i najperspektivniji takmicar KK ''Tikvara'', Mijanovic Relja.

 Ovo je za njega prvo zvanicno takmicenje ovog formata, tj.debi na zvanicnoj Evropskoj i Svetskoj karate sceni. No, to ne znaci da on nema iskustva na medjunarodnoj sceni. Letos je na Svetskom kupu, u Grckoj,u slicnoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju. Mada taj Svetski kup nije okupio takmicare bas iz svih zemalja, moglo se videti dosta toga, i ako je suditi prema tome, a i prema tenutnom stanju Reljine forme, iz Pariza bi se mogle ocekivati lepe vesti. Sto se tice prognoza, zaista je nemoguce reci bilo sta o tome, buduci da je ovo prvo ovako veliko takmicenje svim takmicarima u konkurenciji kadeta, tako da se ne zna koja ce zemlja nastupiti i sa kakvim takmicarima. Sto se tice naseg nacionalnog tima u katama, mozemo slobodno reci da je Relja sigurno najveca uzdanica reprezentacije i da ako se od ikog moze ocekivati visok plasman, onda je to on. Iskreno se nadamo da ce tako i biti, i da cemo se ovog vikenda radovati prvoj Evropskoj kadetskoj medalji, za backopalanacki karate.
Inace nacionalni tim Srbije je put Francuske krenuo u utorak 27.01., dok se povratak ocekuje u ponedeljak 02.02.