NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 62879

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
Sportska karate školica
nedelja, 27 oktobar 2013 16:01

   Karate klub „Tikvara“ je u svom radu od nedavno pokrenuo jedan novi program „Sportsku karate školicu“, prilagodjen deci uzrasta od cetiri do šest godina. Kako su u prethodnom periodu deca mogla da treniraju karate sa navršenih šest godina, a zbog sve veceg interesovanja mladje populacije za vežbanjem karatea kao jedinog bazicnog sporta u našoj opštini, u KK „Tikvara“ su napravili poseban program rada namenjen deci mladjeg uzrasta. Sadržaj i program rada školice, prilagodjen je sposobnostima dece predškolskog uzrasta, a pozitivno utice na motoricki, mentalni i biološki razvoj deteta. Razlicitim vežbama i kroz igru sa vršnjacima deca poboljšavaju koordinaciju, ravnotežu, gipkost, brzinu, spretnost... Treninzi se održavaju u izvanrednim uslovima koje pruža novoizgradjena sala za borilacke veštine u Sportskoj hali „Tikvara“, dva puta nedeljno, utorkom i cetvrtkom od 17.30 casova. U našoj Sportskoj školici  dete prvenstveno razvija duh i telo, uci osnove sportske kulture, poboljšava svoje psihofizicke sposobnosti, druži se sa vršnjacima i stice vece samopouzdanje. Redovno i kontinuirano vežbanje 2-3 puta nedeljno po 45-60 minuta doprinosi dobrom zdravlju deteta i pospešuje njegov pravilan rast i razvoj. Treninge „Sportske karate školice“ vodi vaspitacica Zorica Radoš, specijalista za fizicko vaspitanje dece predškolskog uzrasta. Sve informacije možete dobiti na telefon 064-192-09-42.

 
KUP Vojvodine
ponedeljak, 14 oktobar 2013 15:06

   U nedelju 13. oktobra, u Plandištu je održan Kup Vojvodine za poletarce, pionire i nade. Nastupilo je oko 200 takmicara iz dvadesetak vojvodjanskih klubova. Karatisti "Tikvare" nastupili su u konkurenciji nada za devojcice i ostvarili dobre rezultate. Kata tim u sastavu Pjevac Danijela, Šranka Kristina i Rakic Lidija osvojio je srebrnu medalju i titulu vicešampiona Kupa Vojvodine, izgubivši finalni mec od kata tima iz Crvenke. U pojedinacnoj konkurenciji Darija Žemberi je imala odlican nastup sto je rezultiralo osvajanjem bronzane medalje. Naše takmicarke su postignutim rezultatima stekle plasman za Kup Srbije koji ce se održati krajem novembra.

 
Uspeh Bojane Mladežic
četvrtak, 10 oktobar 2013 07:25

   Dana 05. oktobra 2013. godine u Rijeci je održan "13-ti Croatia Open", na kome je nastupilo preko 1200 takmicara iz 19 zemalja. Naša najuspešnija takmicarka Bojana Mladežic branila je boje Srbije u sklopu karate reprezentacije i osvojila je srebrnu medalju katama u konkurenciji juniorki. Bio je ovo jedan od kontrolnih turnira pred svetsko prvenstvo koje ce se održati u Španiji pocetkom novembra, a gde ce i Bojana uzeti ucešce. U veoma jakoj konkurenciji Bojana je u prva tri meca uspela da savlada takmicarku iz Hrvatske i dve takmicarke iz Italije, da bi se u finalu sastala sa najboljom italijanskom takmicarkom i u izjednacenoj borbi izgubila minimalnim rezultatom 3:2. Ovo je bio jedan od kvalitetnijih pripremnih turnira pred svetski šampionat na kom su takmicari proveravali svoju formu i ako je suditi po Bojaninom nastupu možemo reci da se nalazi u dobroj formi i da ce spremna otputovati u Španiju.

 
Pocetak takmicarske sezone
ponedeljak, 16 septembar 2013 14:09

  U nedelju 15. septembra Karate federacija Srbije je u Beogradu organizovala prakticno licenciranje sudija i trenera u karateu za takmicarsku 2013/2014 godinu, kao i kontrolni turnir potencijalnih kandidata za Svetski Šampionat. Prakticni deo licencnog seminara vodio je Predsednik Evropske sudijske organizacije g-din Primož Debenak. Prisustvo na ovom seminaru bilo je obavezno za sve karate trenere kako bi dobili dozvolu za rad u narednoj takmicarskoj sezoni. Iz karate kluba "Tikvara" ucešce su uzela dva licencirana trenera Branimir Nešic i Lazar Radoš i time ispunila obavezu prema karate federaciji. Ovo je bio drugi licencni seminar od ukupno cetiri koja su predvidjena u ovoj takmicarskoj godini.

  U sklopu licenciranja održan je i kontrolni turnir potencijalnih reprezentativaca koji bi trebali da nastupe na Svetskom prvenstvu za kadete, juniore i mladje seniore, koje se održava u Španiji sredinom novembra. Selektor reprezentacije Srbije u katama Petar Kosanovic pozvao je i našu takmicarku Bojanu Mladežic, aktuelnu prvakinju Balkana u juniorskoj konkurenciji. Bojana je u Beogradu imala tri meca i sve svoje protivnice je pobedila ubedljivim rezultatom 5:0. Kakav nastup je Bojana imala u Beogradu govori nam i taj podatak da je pobedila i dve takmicarke iz starije uzrasne kategorije, od kojih bi jedna trebala da nastupi na svetskom prvenstvu za mladje seniorke.

  Karate klub "Tikvara" je nakon letnjeg raspusta, od 01. septembra otpoceo treninge sa svim uzrasnim grupama, kako bi sto spremnije docekao nastupajucu takmicarsku sezonu. Otpoceo je i upis novih clanova, a svi zainteresovani mogu da se jave u Salu za borilacke vestine u SH "Tikvara" svakog radnog dana ili na telefon 064-12-40-178.

 
Još članaka...
«StartPrethodni12345678910SledećiKraj»

Strana 3 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 3 gostiju na mreži