NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 60166

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
Finale u znaku plancana
nedelja, 28 novembar 2010 17:02

   U nedelju 28. novembra u sportskoj hali "Park" u Staroj Pazovi" održano je Prvenstvo Vojvodine za kadete juniore i mladje seniore u katama i borbama. Nastupilo je oko dvadeset vojvodjanskih karate klubova sa oko 200 takmicara. Iz backopalanackog kluba na ovom takmicenje pošlo je sedam karatista i svi su nastupili u disciplini izvodjenja kata. Prvi je na tatami izasao juniorski kata tim Tikvare u sastavu Nikolic Zivojin, Jovovic Marko i Lacarak Dejan, koji je bez konkurencije osvojio prvo mesto i titulu prvaka Vojvodine u katama ekipno za kadete i juniore. Zatim su na programu bile kadetkinje u pojedinacnoj konkurenciji. Odlican nastup imala je nasa Bojana Mladezic koja je sve svoje protivnice sa lakocom savladala i odnela titulu prvaka Vojvodine, dok je njena klubska drugarica Ivana Pilipovic izgubila u odlucujucem mecu za trece mesto. Kod kadeta, marko Jovovic je minimalnim rezultatom sprecen da udje u finale, pa je pobedivši u repasažnoj borbi osvojio trece mesto i bronzanu medalju, dok Lacarak Dejanu u istoj toj kategoriji to nije poslo za rukom, jer je u borbi za medalju izgubio minimalnim rezultatom 3:2. Najsvecaniji trenutak odigrao se u konkurenciji juniora gde su u finalnoj borbi, savladavsi sve svoje protivnike, snage odmerili nasa dva takmicara Relja Mijanovic i Zivojin Nikolic. Nakon odlicnog prikaza finalne kate, Relja je ostavio bolji utisak na sudije i odneo ubedljivu pobedu i titulu Prvaka Vojvodine u juniorskoj konkurenciji, dok se Živojin morao zadovoljiti srebrnom medaljom. U juniorskoj konkurenciji kk Tikvara je imao još jednog predstavnika Stevana Fodora koji nije uspeo da se domogne medalje, ali moramo napomenuti da je on tek presao iz kadetske u juniorsku kategoriju i da je bio najmladji takmicar.

   Sa osvojene tri zlatne, jednom srebrnom i jednom bronzanom medaljom backopalanacki klub je zadovoljan otisao sa ovog takmicenja. Bila je ovo proba za Prvenstvo Srbije koje je najavljeno za 11. decembar u Novom Sadu, gde ce nasi takmicari pokusati da potvrde, a moyda i poboljšaju rezultate sa Prvenstva Vojvodine. Do tada, u ove dve nedelje, nasi takmicari ce još malo raditi na podizanju svoje forme i otklanjanju grešaka koje smo uvideli na ovom takmicenju.

 
Nagrada za Relju
četvrtak, 25 novembar 2010 08:55
   U sredu 24. novembra 2010. godine, u sali 23 Vlade AP Vojvodine u Novom Sadu, dodeljene su novcane nagrade sportistima i trenerima, osvajacima medalja na evropskim i svetskim takmicenjima u toku 2010. godine. Medju 15 takmicara i 3 trenera, našao se i najuspešniji takmicar KK "Tikvara" Relja Mijanovic, koji je ovo priznanje zaslužio osvojivši titulu vicešampiona Evrope, na EŠ za juniore koje je održano u Turskoj. Najuspešnijim takmicarima i trenerima u 2010. godini, rešenja je svecano urucio Pokrajinski sekretar za sport i omladinu gospodin Modest Dulic.
 
IX Medjuopštinska karate liga
subota, 20 novembar 2010 22:22

   U subotu 20. novembra u sali O.Š. "Desanka Maksimovic" u Backoj Palanci održano je završno kolo "IX Medjuopštinske karate lige" za ucenike osnovnih škola sa podrucja opština Backa Palanka i Backi Petrovac. Organizator ove sportske manifestacije bio je Karate savez opštine Backa Palanka u saradnji sa Sportskim savezom opštine Backa Palanka, a u sklopu akcije "SPORT DA DROGA NE". U konkurenciji deset škola iz Backog Petrovca, Gložana, Mladenova, Tovariševa, Obrovca, Silbaša, Celareva i Backe Palanke, preko 100 decaka i devojcica nadmetalo se u izvodjenju kata i sportskoj borbi. Posle završenih nastupa u pojedinacnoj konkurenciji u izvodjenju kata kod decaka i devojcica, osvajaci prvih mesta u svojoj kategoriji imali su priliku da se medjusobno bore za naslov sveukupnog pobednika na ovogodišnjoj ligi i titulu najboljeg takmicara i takmicarke. Kod devojcica titulu najbolje takmicarke ponela je Pjevac Danijela iz O.Š. "Vuk Karadzic" iz Backe Palanke, dok je najbolji takmicar bio Željko Nikolic iz O.Š. "Braca Novakov" iz Silbaša. u kategoriji sportskih borbi odlican nastup uz veliku podršku publike imao je Marko Culibrk iz O.Š. "Vuk Karadzic" iz Backe Palanke koji je neporažen osvojio ubedljivo prvo mesto. Na kraju, posle sabiranja bodova, došlo se i do tri najuspešnije škole na "IX Medjuopštinskoj karate ligi", cije ce školske prostorije postati bogatije za još jedan osvojeni pehar svojih ucenika. Prvo mesto pripalo je O.Š. "Vuk Karadzic" sa osvojenih 262 boda, drugo mesto O.Š. "Sveti Sava" sa 176 bodova, dok je treceplasirana O.Š. "Desanka Maksimovic" sa 167 bodova, sve tri iz Backe Palanke.

                

O.Š. "Vuk Karadzic"                O.Š. "Sveti Sava"        O.Š. "Desanka Maksimovic"

* * * B I L T E N * * *

 
IX Meduopstinska karate liga i KUP Srbije
ponedeljak, 15 novembar 2010 10:37

   U subotu 13. novembra u sali osnovne škole Mileta Protic u Tovariševu, održano je prvo kolo IX Medjuopštinske karate lige za osnovne škole opština Backa Palanka i Packi Petrovac. Ovo je deveta po redu karate liga koju organizuje Karate savez opštine i koja je iz godine u godinu sve posecenija. U subotu je u Tovariševu bio rekordan odziv takmicara u ovih devet godina. Nastupilo je 105 karatista iz deset osnovnih škola i jedne predškolske ustanove. Takmicenje je, pozdravnim govorom, otvorio predsednik Karate saveza opštine prof. dr Jovo Radoš. Novina na ovogodišnjoj ligi bio je nastup takmicara u borbama, gde su mladji karatisti mogli bolje da se upoznaju i sa ovim vidom takmicenja, pa da  se u nekoj skorijoj buducnosti možda i oni opredele za ovakvu vrstu treninga i takmicenja. Nakon dva ipo sata uzbudljivih meceva prvog kola ovogodišnje lige, pred velikim brojem ljubitelja ovog sporta dosli smo i do sledecih rezultata: OŠ Vuk Karadzic se nalazi na prvom mestu sa osvojenih 132 boda, drugoplasirana je OŠ Sveti Sava sa 91 bodom, dok je na trecem mestu OŠ Zdravko Celar iz Celareva sa 78 osvojenih bodova, a OŠ Desanka Maksimovic je na cetvrtom mestu sa dva boda manje u odnosu na treceplasiranu skolu. Naredno kolo zakazano je za subotu, a domacin ce biti jedna od backopalanackih skola.

   U nedelju je u Sportskoj hali na Novom Beogradu, održan KUP Srbije za poletarce, pionire i nade. Posle kvalifikacija koje su prethodnog meseca održane u Indjiji, plasman je steklo šest takmicara KK "Tikvara" koji su i uzeli ucešce na KUP-u ovog vikenda. U izuzetno teškoj konkurenciji preko 500 takmicara iz 90 klubova osvojeno je pet bronzanih medalja, što je itekako veliki uspeh, s obzirom da smo u prošloj godini na tom istom takmicenju osvojili samo jednu medalju - srebrnu. Najbolji nastup imala je aktuelni vicešampion države kod poletaraca, Danijela Pjevac koja je osvojila dva treca mesta (apsolutni i drugi nivo), kao i trece mesto u kata timu za pionire sa svojim klupskim drugaricama Šranka Kristinom i Rakic Lidijom. Šranka Kristina je posle dve pobede i jednog poraza uspela da se domogne treceg mesta u konkurenciji pionirki. Odlican nastup imala je i Vrška Elena, koja je u konkurenciji nada, svojom greškom kod izvodjenja kate morala de se zadovolji trecim mestom.

 
«StartPrethodni11121314151617181920SledećiKraj»

Strana 19 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 8 gostiju na mreži