NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 60169

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
U susret EŠ
utorak, 25 januar 2011 07:37

   Posle prvog ciklusa priprema reprezentativnih kandidata pred Evropski Šampionat u karateu, koje su odradjene u Kragujevcu i prve provere u Sloveniji, takmicari KK "Tikvara" su uspešno odradili i drugi ciklus priprema koji se održao u novosadskom hotelu Duga. Nakon pet dana napornog vežbanja i tempiranja forme za EŠ usledila je još jedna provera. Naime, kompletna karate reprezentacija Srbije, medju kojima i naša tri predstavnika Bojana Mladežic, Relja Mijanovic i Živojin Nikolic, otputovala je u hrvatski Samobor kako bi proverila trenutnu formu svojih izabranika. Na ovom prestižnom turniru na kome je ucešce uzeo veliki broj reprezentacija koje ce nastupiti u Novom Sadu od 11-13 februara, naša reprezentacija je ostavila odlican utisak. Sto se tice nastupa takmicara KK "Tikvara", možemo reci da i jeste i nije  bio uspešan. U pojedinacnoj konkurenciji kadetkinja Bojana Mladežic i junior Relja Mijanovic nisu uspeli da se domognu jednog od tri odlicja, ali su zato juniorski kata tim u sastavu Relja Mijanovic, Živojin Nikolic i njihov kolega Šemlal Stefan iz Kovina osvojili prvo mesto, savladavši u finalu reprezentativce Hrvatske ubedljivim rezultatom. Ovo je ujedno bila i poslednja provera naših kataša pred Evropski Šampionat u Novom Sadu. Ono što predstoji jeste treci ciklus priprema koje ce se najverovatnije održati u Kragujevcu pocetkom februara, gde ce naši takmicari pokušati da formu podignu na još veci nivo i otklone greške koje su uvideli na turniru u hrvatskom Samoboru.

 
Duplo priznanje za Tikvaru
utorak, 28 decembar 2010 08:17
            

   U utorak 21. decembra u velikoj sali Skupštine opštine održana je 46. po redu tradicionalna manifestacija lokalnog lista "Nedeljne novine" i Sportskog saveza opštine, pod nazivom "Izbor sportiste godine 2010." Karate klub "Tikvara" je imao cetiri nominovana takmicara na ovogodišnjem izboru. Titulu najuspešnijeg sportiste u 2010. godini poneo je naš najbolji junior Relja Mijanovic sa najvecim sportskim rezultatima u ovoj godini, osvajanje srebrne medalje na EŠ u Turskoj za juniore i srebrne medalje na ERŠ u Poljskoj u kata timu. Konkurencija u izboru mu je bio još jedan takmicar kk "Tikvara", Živojin Nikolic, koji je ušao medju pet najboljih sportista naše opštine. Kod devojaka, svoje mesto našla je i Bojana Mladežic, koja se takodje plasirala medju pet najuspešnijih sportiskinja, dok je Danijela Pjevac uvrštena u grupu od deset perpspektivnih sportista od koji se tek trebaju ocekivati veliki rezultati u narednom periodu. Još jedno priznanje otišlo je na adresu Karate kluba "Tikvara", a to je da smo po ovogodišnjim takmicarskim rezultatima proglašeni za najuspešniji klub u opštini. Nagrade za izabrane sportiste svecano je urucio predsednik opštine Dragan Bozalo.

 
Trbovlje Open 2010
utorak, 21 decembar 2010 09:18
  

   U subotu 18. decembra u Sloveniji je održan medjunarodni turnir pod nazivom "Trbovlje Open 2010". Nastupilo je 74 kluba sa blizu 500 takmicara iz 14 zemalja. Ovo je ujedno bila i prva provera pred Evropski šampionat koji je zakazan za februar mesec u Novom Sadu. Posle prvog petodnevnog ciklusa priprema koje su održane protekle nedelje u Šumaricama u Kragujevcu, naša dva takmicara Bojana Mladežic i Relja Mijanovic su sa reprezentacijom Srbije otputovali u Trbovlje. Bilo je u planu da sa njima otputuje i naš treci reprezentativni kandidat Živojin Nikolic koji je u sastavu juniorskog kata tima sa Reljom Mijanovicem i Šemlal Stefanom iz Kovinskog "Radnickog", ali zbog nemogucnosti takmicara iz Kovina da otputuje na ovaj turnir i samim tim nekompletnosti tima, sa ovog turnira izostao je i Živojin Nikolic. U veoma jakoj konkurenciji, naši takmicari su se pokazali u odlicnom izdanju. Relja je ocekivano savladao sve svoje protivnike i osvojio prvo mesto kod juniora, dok je Bojana (kadetkinja) u finalu izgubila od svoje starije drugarice iz reprezentacije juniorke Piperin Katarine rezultatom 3:2., jer su kategorije kadetkinja i juniorki na ovom turniru bile spojene. Ovi rezultati samo potvrdjuju da su naši takmicari u izuzetnoj formi i da se intezivno pripremaju za predstojeci EŠ. Drugi ciklus priprema je zakazan za 08. januar u Apatinu da bi se nakon toga obavila još jedna provera na medjunarodnom turniru u Hrvatskoj, a do tada naši reprezentativni kandidati Relja Mijanovic, Bojana Mladežic i Živojin Nikolic svoje trenažne aktivnosti obavljace u Backoj Palanci sa svojim klupskim trenerima.

 
Prvenstvo Srbije u Novom Sadu
nedelja, 12 decembar 2010 07:49

   U subotu 11. decembra u Sportskoj hali "Slana bara" na novosadskom naselju Klisa, održano je prvenstvo Srbije za kadete, juniore i mladje seniore. Na ovom takmicenju nastupili su svi takmicari koji su prethodno izborili plasman na prvenstvu svojih regija (Vojvodina, Beograd i Uža Srbija). Karate klub "Tikvara" je nastupio sa šest takmicara (sedmi takmicar Fodor Stevan nije nastupio zbog povrede). Naši takmicari su ostvarili do sada najveci uspeh na jednom državnom prvenstvu kod ovih uzrasta, osvojivši tri zlatne i dve bronzane medalje. Koliko je ovaj rezultat veliki govori i podatak da smo prošle godine na ovom istom takmicenju osvojili jedno zlato, jedno srebro i dve bronze. U Novom Sadu najbolji nastup imali su Relja Mijanovic i Bojana Mladežic koji su ubedljivim rezultatom savladali sve svoje protivnike i poneli titulu prvaka države, Relja u juniorskoj, a Bojana u kadetskoj konkurenciji. Ubedljivu pobedu odneo je i kata tim u sastavu Nikolic Živojin, Lacarak Dejan i Jovovic Marko koji je rezultatom 5:0 u finalu savladao tim "Šampiona" iz Kragujevca, i odbranio titulu prvaka države u katama ekipno od prošle godine. Veliko iznenadjenje napravio je Dejan Lacarak u pojedinacnoj konkurenciji kod kadeta, gde se odlicnim nastupom domogao bronzane medalje, iako mu to na Prv. Vojvodine pre dve nedelje nije pošlo za rukom. Svoj rezultat sa Prv. Vojvodine potvrdio je i Marko Jovovic osvojivši trece mesto, mada mu je malo falilo da udje u finale i odmeri snage sa aktuelnim šampionom balkana, takmicarem iz novosadskog NIS-a. Naš peti predstavnik Ivana Pilipovic izgubila je u borbi za medalju, pa se morala zadovoljiti petim mestom. Iako smo ocekivali sigurnu medalju u konkurenciji juniora od strane Živojina Nikolica, to se nije desilo. On je u svojoj drugoj borbi potcenio svog protivnika i krenuo na njega sa slabijom katom, što je rezultiralo porazom Nikolica i neosvajanjem još jednog odlicja našeg kluba. Sve u svemu rezultati na ovom takmicenju su i više nego zadovoljavajuci. Ovim je i stavljena tacka na jesenji deo takmicenja u KK "Tikvara". U klubu ce se raditi još nedelju dana, posle cega ce se obaviti polaganje za pojaseve, i napraviti zaslužena kraca pauza.

   Narednog dana, u nedelju 12. decembra, na poziv selektora reprezentacije Srbije u katama Petra Kosanovica iz Sombora, Bojana Mladežic, Relja Mijanovic i Živojin Nikolic otputovali su na prvi ciklus priprema pred Evropski Šampionat koji je zakazan za februar mesec naredne godine. Ove pripreme se održavaju u "Šumaricama" kod Kragujevca i predstavljaju prvi od tri ciklusa priprema do EŠ. Nakon ovih petodnevnih priprema naši reprezentativci ce imati proveru na medjunarodnom turniru u Sloveniji narednog vikenda. Drugi ciklus priprema je zakazan za 08. januar u Apatinu, a izmedju ta dva ciklusa naši takmicari ce svoj rad nastaviti u klubu, po preporuci selektora.

 
Još članaka...
«StartPrethodni11121314151617181920SledećiKraj»

Strana 18 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 2 gostiju na mreži