NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 62881

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
Tikvara bez medalje
utorak, 21 februar 2012 13:00

   Na Prvenstvu Evrope u karateu ciji je domacin bio grad Baku u Azerbejdžanu u periodu od 10 do 12 februara, u sklopu reprezentacije Srbije nastupali su i dva takmicara iz Backe Palanke, Bojana Mladežic i Relja Mijanovic. Poslednje pripreme pred ovo prvenstvo Relja i Bojana su odradili na Tari, odakle su spremni otputovali na EŠ. Bojana je nastupala prvog dana takmicenja u kategoriji kadetkinja. U prvom kolu je bila slobodna, da bi u drugom kolu savladala takmicarku iz Rusije (Apanasenko) rezultatom 5:0, u trecem mecu Bojana je rezultatom 3:2 poražena od Italijanke (Donofrio) koja je na kraju osvojila srebrnu medalju. U repasažu Bojana je najpre savladala takmicarku iz Danske (Bjerring) rezultatom 5:0, da bi u borbi za trece mesto izgubila od Portugalke (Morgado) rezultatom 4:1. Naš drugi predstavnik Relja Mijanovic, nastupao je drugog dana u konkurenciji mladjih seniora (18-21 god.) gde je nakon prvog slobodnog meca u drugom krugu bio savladan minimalnim rezultatom 3:2 od takmicara iz Luksemburga (Antony) i time završio svoj nastup na ovom EŠ. U klubu su zadovoljni nastupom naših karatista, s obzirom da je Bojana zamalo uzela medalju, dok je Relja ove godine prešao u kategoriju mladjih seniora i kao najmladji takmicar u toj uzrasnoj kategoriji nije mogao da parira starijim i iskusnijim katašima, te se nadamo da ce vec iduce godine nasatviti da donosi medalje sa Evropskih takmicenja kao što je to radio u proteklom periodu.

 
Izbor sportiste godine
petak, 27 januar 2012 16:44

   U velikoj sali skupštine opštine održana je 47. po redu tradicionalna manifestacija lokalnog lista "Nedeljne novine" pod nazivom "Biramo sportistu godine 2011". Karate klub "Tikvara" imao je cak pet takmicara koji su bili nominovani za ovu prestižnu nagradu. U konkurenciji medju deset nagradjenih sportista našli su se Evropski šampioni u katama Relja Mijanovic i Živojin Nikolic, kao i bronzana sa EŠ Bojana Mladežic. Medju perspektivnim sportistima nagrade su dobili Lidija Rakic kod devojcica i Dragi Petkovic kod decaka. Još jedno priznanje otislo je na adresu backopalanackih karatista, a to je da smo proglašeni za najbolji klub u 2011 godini prema postignutim rezultatima.

 
Polaganje za pojaseve El. pošta
nedelja, 25 decembar 2011 08:45

   U subotu 24. decembra u organizaciji Karate saveza opštine Backa Palanka, održano je polaganje za pojaseve. Ucešce je uzelo oko 60 karatista iz Tovariševa, Obrovca, Celareva i Backe Palanke, a svoje znanje prikazivali su pred komisijom KSO koju su cinili dr Jovo Radoš i dr Milan Nešic. Po recima prof. Radoša, zacetnika karatea u našem gradu, ovo polaganje ima istorijski znacaj, samim tim sto je karate sport u Backoj Palanci nakon 38 godina postojanja napokon dobio salu koja je namenjena iskljucivo za borilacke vestine. Na veliku radost dece i njihovih roditelja koji na ovom javnom casu nisu krili oduševljenje novom salom, ovaj trenutak predstavljao je jedan novi pocetak i najsavremenije uslove u državi za bavljenje karate sportom. Sala za borilacke veštine izgradjena je u sklopu SRC "Tikvara", a bice opremljena najsavremenijom tatami podlogom i rekvizitima potrebnim za kvalitetan i uspešan rad sa sportistima svih uzrasta. Završetkom ove manifestacije backopalanacki karatisti odlaze na zasluženu pauzu za vreme praznika, a sa pocetkom školske godine nastavice svoj rad u novim uslovima, tako da u buducnosti netrebamo brinuti o rezultatima sa takmicenja na koje su nas karatisti "Tikvare" navikli.

 
TRBOVLJE OPEN 2011
nedelja, 25 decembar 2011 08:35

   Karate klub "Tikvara" postigao je još jedan uspeh na medjunarodnoj sceni. Naime, uspeh je ostvario Živojin Nikolic na medjunarodnom turniru održanom prošlog vikenda u slovenackom Trbovlju osvajanjem zlata u konkurenciji juniora u katama pojedinacno. On je bio jedini karatista iz Backe Palanke koji je nastupio u sastavu reprezentacije Srbije. Konkurencija je u Trbovlju bila jaka, s obzirom da je ucestvovalo oko 450 takmicara iz nekoliko evropskih zemalja. Na svom putu do zlata Nikolic je u prvom kolu bio slobodan, da bi u drugom kolu savladao takmicara iz Hrvatske. U polufinalu je bio bolji od Slovaka, da bi se u finalu susreo sa Hrvatom koga je pobedio i tako osvojio prvo mesto. Zlato na turniru u Sloveniji predstavlja uspeh za samog Živojina, ali i za klub. To je ujedno jedan od prvih pripremnih turnira Srbije za EP koje se u februaru održava u Azerbejdžanu.

 
«StartPrethodni11121314151617181920SledećiKraj»

Strana 11 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 5 gostiju na mreži