NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 62881

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
KUP Srbije u Cacku

   U nedelju 27. maja u Cacku je održan Kup Srbije za kadete, juniore, mladje seniore i seniore. Za karate klub Tikvara nastupilo je osam takmicara u konkurenciji kata, koji su plasman stekli na nedavno održanom Kupu Vojvodine u Novoj Pazovi i osvojili su ukupno šest medalja. Najuspešniji na ovom takmicenju bio je Relja Mijanovic koji je u konkurenciji mladjih seniora osvojio prvo mesto i time jos jednom dokazao svoj kvalitet. U istoj kategoriji osvojene su jos dve bronzane medalje: Živojin Nikolic i Stevan Fodor. Marko Jovovic je u konkurenciji juniora osvojio drugo mesto izgubivši u finalu od takmicara iz Novog Sada, iako je na Kupu Vojvodine bio bolji od njega. Kada je u pitanju nastup kata timova, tu su backopalancani dominirali osvojivši sa oba tima zlatne medalje. Prvo zlato uzeo je muški kata tim u konkurenciji mladjih seniora a cinili su ga Živojin Nikolic, Marko Jovovic i Stevan Fodor, dok je drugo zlato osvojila ženska ekipa juniorki u sastavu Bojana Mladežic, Marina Zahorec i Ivana Pilipovic. U ukupnom plasmanu KK Tikvara je osvojio šesto mesto, dok je u konkurenciji kata bio drugi, odmah iza kk "Radnicki" iz Kovina.

 
Novi Sad Open 2012

   U nedelju 20. maja, održan je V Kup podunavskim zemalja Novi Sad Open. Takmicenje se odvijalo u novosadskoj sportskoj hali "Slana Bara" na Klisi, a ucešce je uzelo preko 300 takmicara iz Hrvatske Slovenije i Srbije. Medju njima su bila i tri takmicara KK "Tikvara", Relja Mijanovic, Marko Jovovic i Bojana Mladežic, i ostvarili su zapažene rezultate. Relja Mijanovic je u konkurenciji seniora u polufinalnom mecu izgubio od aktuelnog prvaka države Ivana Kunevskog te se morao zadovoljiti bronzanom medaljom. Marko Jovovic se dobrim nastupom domogao finala u konkurenciji juniora, ali mu je zlatna medalja izmakla jer je poražen minimalnim rezultatom 3:2. Naš treci predstavnik Bojana Mladežic, i pored velike volje i upornosti da se domogne prvog mesta, zbog povrede koju još nije zalecila a koju je zadobila neposredno pred Kup Vojvodine, izgubila je u polufinalu od takmicarke iz Sombora te se morala zadovoljiti bronzanom medaljom. Sve u svemu, bio je ovo još jedan uspešan nastup backopalanackih karatista, koji se pripremaju za KUP Srbije u Cacku, kako bi na najlepši nacin završili prolecni deo takmicarske sezone.

 
KUP Vojvodine u Novoj Pazovi

   U nedelju 29. aprila, Nova Pazova je bila domacin Kupa Vojvodine za kadete, juniore, mladje seniore i seniore, na kome su nastupili i karatisti backopalanacke Tikvare i to u najjacem sastavu. Najznacajniji rezultat je postigao Relja Mijanovic koji je kod mladjih seniora bio prvi, potvrdio svoj kvalitet i vratio se u staru formu. U istoj konkurenciji medaljama su se okitili i Živojin Nikolic i Stevan Fodor koji su bili bronzani, a kata tim Nikolic-Jovovic-Fodor je bio zlatni. Kod juniora je Marko Jovovic bio ubedljivo prvi, a kod kadeta je Dragi Petkovic bio treci. Juniorski kata tim devojaka Zahorec-Mladežic-Pilipovic je bio treci. U pojedinacnoj konkurenciji je Ivana Pilipovic bila bronzana, dok Bojana Mladežic nije ni nastupala zbog povrede noge. Sada karatistima Tikvare predstoji Kup Srbije koji ce se održati poslednjeg vikenda u maju.

 
Daca odbranila titulu prvaka države
ponedeljak, 23 april 2012 20:34

   U nedelju 22. aprila u Paracinu je održano Prvenstvo Srbije za poletarce, pionire i nade. Nastupilo je preko hiljadu takmicara iz 116 klubova. Medju njima su se našle i cetiri takmicarke KK "Tikvara" koje su plasman stekle osvajanjem medalja na nedavno održanom Prvenstvu Vojvodine u Indjiji. Za Backu Palanku nastupale su Pjevac Danijela, Šranka Kristina, Rakic Lidija i Žemberi Daria. Najbolji utisak ostavila je Pjevac Danijela, prošlogodišnja prvakinja države, koja je nedavno u sklopu reprezentacije Srbije uzela ucešce na balkanskom šampionatu u Herceg Novom. Danijela je u konkurenciji pionirki 2001. godište imala cetiri meca od kojih je tri dobila ubedljivim rezultatom, da bi u finalu savladala takmicarku iz KK "Unsu" Zemun sa 2:1, i time odbranila prošlogodišnju titulu prvakinje države. Ovim rezultatom Danijela je sebi obezbedila vizu za naredni balkanski sampionat 2013. godine ciji je domacin Srbija. U ekipnoj konkurenciji kod nada 2000. godište, kata tim u sastavu Pjevac, Šranka, Rakic ponovio je svoj uspeh od prošle godine i osvojio srebrnu medalju. Oni su do drugog mesta stigli savladavši ekipu Crvenke rezultatom 3:0 da bi u finalu bile poražene (kao i prošle godine) od ekipe KK "Arena" Beograd. Još jedna medalja je otišla u ruke Šranka Kristine u pojedinacnom nastupu kod nada 2000. godište braon i crni pojasevi. Kristina je nakon dve pobede i jednog poraza osvojila bronzanu medalju, dok su Lidija i Daria u pojedinacnom nastupu ostale bez medalje.

   Narednog vikenda, u nedelju, u Novoj Pazovi se održava KUP Vojvodine za kadete, juniore i seniore, gde ce svoje znanje pokazati osam najiskusnijih backopalanackih takmicara, i nadamo se obradovati nas novim uspesima.

 
«StartPrethodni12345678910SledećiKraj»

Strana 9 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 5 gostiju na mreži