NAVIGATOR

 


Broj pregleda članka : 62881

NAŠ BANER

Karate klub "Tikvara" Backa Palanka
Mediteransko prvenstvo
sreda, 02 septembar 2009 06:37

Ovog vikenda od 4-6 septembra, Podgorica ce biti domacin Prvenstva Mediterana, za kadete, juniore i mladje seniore. Ovo je takmicenje koje se održava 18. put i koje okuplja najbolje takmicare ovog uzrasta iz 23 zemlje. Kada se zna da su zemlje ovog regiona ujedno i najjace karate nacije, rezultat sa ovog takmicenja je za izuzetan respekt. Sve vodece karate zemlje ce se ovog vikenda naci na tatamiju SC ‘’Moraca’’, tako da ce najbolji srpski takmicari imati izuzetnu priliku, da dva meseca pred Svetski šampionat odmere snage sa najvecim konkurentima, Francuskom, Italijom, Španijom, Turskom, Grckom, Egiptom i ostalima…

Opširnije...
 
Dr Jovo Radoš predsednik KSV
ponedeljak, 31 avgust 2009 08:38

Karate savez opštine Backa Palanka, bio je domacin Izborne skupštine Karate saveza Vojvodine, koja je održana u subotu 29.08. u svecanoj sali zgrade bivšeg komiteta, sa pocetkom u 11 casova. Od 43. aktivna karate kluba sa teritorije Vojvodine, sednici je prisustvovalo 38. opunomocenih predstavnika. Za predsednika KSV, jednoglasno je izabran na period od cetiri godine, profesor filozofije i istaknuti sportski, kulturni i društveni radnik, dr Jovo Radoš. Svoju sportsku karijeru gradio je uspešno od takmicara, trenera, medjunarodnog sudije do društveno-sportskog radnika. Dr Jovo Radoš je vec obavljao ovu funkciju, kao i funkciju predsednika Karate saveza bivše SFRJ, a i dalje je aktivan sportista u KK "Tikvara". Na istoj sednici, clanovi skupštine, ukazali su poverenje i dr Milanu Nešicu i produžili mu mandat u Upravnom odboru Karate saveza Vojvodine i u narednom periodu.

 
Letnji karate kamp
nedelja, 30 avgust 2009 21:50
Pocetkom nedelje, je i ostatak takmicarskog pogona KK’’Tikvara’’ poceo sa pripremama. Na terenima SRC ‘’Tikvara’’ se održava tradicionalni letnji karate kamp, gde se okuplja gotovo ceo sastav decaka i devojcica, pionirskog uzrasta i dva puta dnevno vežbaju pod nadzorom kompletnog strucnog štaba kluba. Cilj ovog kampa je pripremanje takmicara za predstojecu sezonu i uvodjenje u redovan trenažni proces koji pocinje sa pocetkom školske godine. Treninzi se održavaju dva puta dnevno. Pre podne se radi na poboljšanju fizickih sposobnosti, dok je vecernji trening rezervisan za karate, vežbaju se tehnicki elementi. Na samom kampu ucestvuje preko 30 decaka i devojcica iz svih klubova clanova Karate saveza opštine Backa Palanka. Slike možete pogledati ovde.
 
Treci ciklus priprema
sreda, 26 avgust 2009 10:49

Od srede 26. avgusta, stara baza Karate saveza Vojvodine u Deliblatskoj pešcari, bice mesto održavanja treceg ciklusa priprema kadetske i juniorske reprezentacije Srbije. Ove pripreme su završnog karaktera za predstojece Prvenstvo Mediterana koje ce od 5-7 septembra biti održano u Podgorici, a jedne u nizu prirpema za Svetski šampionat, koji se održava u novembru mesecu. Pored kadeta i juniora, na pripremama ce se naci i takmicari u kategoriji nada, koji se pripremaju za Balkanski šampionat koji ce u oktobru mesecu biti održan u Turskoj. Kako se sezona primice i treninzi su sve zahtevniji i ozbiljniji. Tako ce na Deliblatu, ovih nekoliko dana u potpunosti biti posveceno predstojecem takmicenju u Podgorici. Dakle, radice se iskljucivo u sali tehnika i taktika. Od takmicara KK ‘’Tikvara’’ na Deliblatu su još od nedelje clanovi muške juniorske ekipe Mijanovic Relja i Nikolic Živojin, koji su sigurni putnici u Podgoricu, a u sredu im se prikljucuju Jurica Svetlana, kao juniorka, kao i Mladežic Bojana i Tomic Mina, koje se pipremaju zajedno sa juniorima, za Balkanski šampionat u kategoriji nada.

 
«StartPrethodni3132333435363738SledećiKraj»

Strana 32 od 38
 

 

 

 

ANKETA

Da li karate treba da bude Olimpijski sport?
 

KO JE ONLINE

Imamo 5 gostiju na mreži